fredag

21

november

fredag

IMG_0868_m

The End – En utställning med Daniel Milton

fredag 21 november Kl 18.30 – 23.55

”The End” - En utställning utav Daniel Milton Galleri Tegel 21/1115/1 2015.

Galleri Tegel presenterar en utställning med och utav Daniel Milton.
Daniel är född 1974 och både bor och är verksam i Stockholm.

Daniel Milton har efter många års experimenterande i olika blandtekniker renodlat sitt uttryck. Hans tidigare digitalbaserade collage, med måleri på foto, har nu ersatts med gråskalan som färg i olja på duk. Vid första anblicken ser målningarna på avstånd helt fotorealistiska ut, men ju mer man närmar sig dem löses bilden upp och riktigt nära kan de bli helt abstrakta. Ett konceptuellt måleri som utforskar gränsen mellan foto och måleri men även ställer frågor om utanförskap och betraktande.

De existentiella referenserna i den nya serien – The End, har en sådan bredd att alla på något sätt, antingen kan se sig själv eller händelser ur vår samtid passera revy vid betraktandet av målningarna. Många av verken har en melankoli där frusna ögonblick från vår vardag plötsligt, i och med att de är avbildade, får en viktighet som annars skulle gå förlorad. Daniel Milton lyckas plocka fram precis så mycket som behövs i bilden, varken mer eller mindre, för att vi som betraktare blir medvetna om vad målningen vill säga. Kärlek-hat-vardagfest, allt finns representerat.

Det är modigt att endast använda sig av gråskalan, då det kräver så mycket mer av konstnären. Daniel Milton bevisar med serien – The End, att han har det som krävs för att förmedla bilder från vår samtid som håller både tekniskt och innehållsmässigt till kommande generationer att bli berikade av.

Utställningen öppnar 21/11 2014 och pågår till 15/1 2015.

Välkomna!

tegel_logo_200